Inzetdeurpaneel of een vleugeloverdekkend paneel?

Ontdek de voordelen van het gebruik van vleugeloverdekkende panelen voor buitendeuren. Steeds vaker vragen onze klanten of we deze panelen kunnen plaatsen, en het antwoord is volmondig ja. In vergelijking met standaarddeuren bieden vleugeloverdekkende panelen een aantal unieke voordelen.

Maar wat zijn vleugeloverdekkende panelen precies? Een deur bestaat doorgaans uit drie grote onderdelen: 1 het vaste kader, 2 de open- en dichtgaande vleugel, en 3 de afwerking van de vleugel met een paneel. Bij een klassieke buitendeur wordt het afwerkingspaneel rechtstreeks tegen het oppervlak van de vleugel gemonteerd, waardoor er een duidelijke overgang in de afwerking zichtbaar is. Het paneel ligt ook iets dieper in het deurvlak dan het deurkader.

Bij een vleugeloverdekkend deurpaneel verdwijnt deze visuele scheiding volledig. Het paneel wordt namelijk over de volledige oppervlakte van de vleugel verlijmd, op gelijke hoogte met het deurkader. Dit zorgt voor een strakker en harmonieuzer uiterlijk van de buitendeur, met minimale zichtbare kieren en de nadruk op een hoogwaardige afwerking.

Naast het esthetische aspect biedt het gebruik van vleugeloverdekkende panelen nog andere voordelen. Allereerst zorgt de extra ruimte tussen het afwerkingspaneel en de deurvleugel voor een verbeterde isolatiewaarde, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie van de deur. Bovendien biedt de vleugeloverdekkende afwerking een verhoogde veiligheid, omdat er minder zichtbare kieren en dichtingen zijn waar inbrekers misbruik van kunnen maken. Daarnaast is het deurpaneel dikker dan bij een klassieke buitendeur, wat bijdraagt aan de stevigheid en robuustheid van de deur.

Hoewel het gebruik van vleugeloverdekkende panelen een hoger prijskaartje met zich meebrengt vanwege het extra materiaal en vakmanschap dat ermee gemoeid is, zijn de voordelen onmiskenbaar. Investeer in een strakkere, beter geïsoleerde en veiligere buitendeur door te kiezen voor vleugeloverdekkende panelen.