Skip links

Veelgestelde vragen

Levering

De bezorgkosten van kozijnen is afhankelijk van het formaat en gewicht. Wij werken met palletleveringen en koeriersdiensten. De bezorgkosten zijn:

25 euro: voor kozijnen die opgestuurd worden met een koeriersdienst. De maximale formaat voor een pakketlevering is 0,8m2. Het maximale gewicht is 30kg.
82 euro: voor enkele palletleveringen. Kozijnen smaller dan 120cm worden bezorgd op een pallet.
164 euro: voor dubbele palletleveringen. Voor alle kozijnen breder dan 120cm maar smaller dan 235cm.
285 euro: voor leveringen breder dan 235cm. Deze dienen met een kooiaap gelost te worden omdat de laadklep te smal is.

Onze kunststof kozijnen worden geleverd op pallets, houten bokken en/of stalen bokken afhankelijk van het formaat. De houten bok laten wij bij u achter en is onderdeel van uw bestelling. Deze mag u houden voor eigen gebruik en zullen wij niet meer bij u komen ophalen.

Indien de kozijnen op een stalen bok geleverd worden, zal deze wel retour opgehaald worden door onze logistieke partner. Wij verzoeken u graag aan ons te melden als de bok leeg is en klaar staat voor retour.

Ja, wij leveren door de hele Benelux. Voor de waddeneilanden gelden andere tarieven neem contact met ons op voor meer informatie.

De levertijd voor producten die we uit voorraad leveren is gemiddeld 3 tot 7 werkdagen. De levertijd voor maatwerk bedraagt 8 tot 10 weken. levertijden zijn altijd onder voorbehoud. Arti Kozijnen adviseert dat u het monteren van de bestelling pas inplant wanneer u de bestelling daadwerkelijk ontvangen heeft. Wegens omstandigheden bij ons én bij de transporteur kan het voorkomen dat bestellingen later worden afgeleverd dan de genoemde indicatie. Arti Kozijnen is niet aansprakelijk voor eventuele kosten die hierdoor ontstaan.

Afhalen van kozijnen is bij ons altijd gratis. Uw ontvangt bericht van ons wanneer uw bestelling gereed staat. Wij adviseren u om uw bestelling te komen afhalen met twee personen ten behoeve van het laden van de producten. Daarnaast is het raadzaam voldoende materialen mee te nemen ter bescherming van de producten. U kunt uw bestelling afhalen op het volgende adres:

Arti Kozijnen
Kalimantanstraat 23 B
7512 HL Enschede, Overijssel

Afhalen mogelijk van Maandag t/m vrijdag
van 10:00 – 16:00 *

* m.u.v. feestdagen

Woont u in een land buiten de Benelux en wilt u een bestelling plaatsen, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Producten

Jazeker, indien u wenst dat wij de kozijnen voor u monteren, neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

De dagmaat meet je door van muur tot muur te meten. Dan raden wij persoonlijk nog aan om 15mm speling in de breedte en 10mm in de hoogte aan te houden (vooral bij het vervangen van oude kozijnen).

Mocht u extra hulp nodig hebben met het inmeten, dan kunt u ons eenvoudig bellen via 053 – 2110145. Naast deze optie kunt u ons ook mailen op info@artikozijnen.nl.

Onze klantenservice staat voor u klaar om u verder op weg te helpen bij het inmeten.

Als u ervoor kiest om de kozijnen door ons te laten monteren, komen onze experts langs bij u om alles op te meten. Wij komen niet opmeten als u zelf de montage wilt doen of door een ander bedrijf laat doen.

U kunt langskomen in onze showroom om de producten te bekijken, deze is geopend van:
Maandag t/m vrijdag
van 10:00 – 16:00 *

* m.u.v. feestdagen

Een intrekprofiel is een extra lip aan de buitenzijde van het kozijn met een afdichtingsrubber welke aan de buitenkant tegen de buitenmuur/gevelbekleding aangetrokken kan worden. Dit profiel is uiterst geschikt in dakkapel constructies.

Een kiepschuifpui dient eerst gekiept te worden voordat die kan schuiven. Een hefschuifpui heeft een hef mechanisme die zichzelf heft en hierna schuift, maar kan echter niet kiepen.

Betalen

Betalen met IDEAL
U betaalt vertrouwd en veilig via internetbankieren met behulp van iDEAL.

Betalen per bankoverschrijving
Betaal via bankoverschrijving op rekeningnummer NL82 INGB 0675 5298 24 ter attentie van Arti kozijnen. Vermeld bij het handmatig overmaken altijd het ordernummer van uw bestelling. Dit nummer staat vermeld in uw orderbevestiging. Houdt er rekening mee dat betalen per bankoverschrijving een langere overboektijd kan hebben dan betalen via internetbankieren. Uw bestelling wordt verwerkt na ontvangst van de betaling. U ontvangt een bericht met de factuur wanneer wij uw betaling hebben ontvangen, deze komt dus pas na de betaling.

Betalen bij levering of afhalen
Bestellingen die gedaan worden op basis van een offerte kunt u afrekenen bij levering of afhalen. Een aanbetaling van 50% is altijd verplicht.
Als op moment van aflevering de betaling niet kan worden voldaan, kunnen wij helaas uw order niet uitleveren en worden er opnieuw leveringskosten in rekening gebracht.

Acheraf betalen is niet mogelijk.

Onze prijzen in de webshop worden altijd inclusief BTW vermeldt en exclusief verzendkosten, deze worden in de winkelwagen in de totaalprijs meegerekend.

De prijzen in de aanbiedingen en offertes van Arti Kozijnen die op maat worden gemaakt zijn exclusief BTW en andere heffingen van overheidswege,
alsmede exclusief eventuele in het kader van de Overeenkomst te maken kosten, waaronder het maken van niet vooraf
overeengekomen tekeningen en berekeningen.

Bestelinformatie

U heeft de mogelijkheid om af te zien van uw online aankoop en de producten na ontvangst weer retour te sturen. Klik hier voor meer informatie over onze retourvoorwaarden.

Als u na het plaatsen van uw bestelling erachter komt dat u uw bestelling wilt wijzigen of annuleren, neem dan binnen 24 uur na bestelling contact met ons op. U hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of uw bestelling kosteloos geannuleerd ofwel met een meerprijs / minderprijs gewijzigd kan worden. Indien uw order al in het productieproces zit, is annuleren helaas niet meer mogelijk. Bij maatwerk vervalt namelijk het herroepingsrecht. Indien het nog wel mogelijk is om uw bestelling te annuleren, zullen wij de door u gedane (aan)betaling zo snel mogelijk terugbetalen.

Arti Kozijnen geeft als leverancier van kunststof kozijnen een kwaliteitsgarantie van 10 jaar op de duurzaamheid en kleur van de profielen en de duurzaamheid van de verbindingen. Voor de goede en vlotte werking van het beslag krijgt u bij ramen 3 jaar en deuren 2 jaar garantie. Voor de dichtheid van het glas geldt een garantieperiode van 5 jaar.

Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de garantie:

  • Bij beschadiging door opzet, of door nalatigheid
  • Bij onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud
  • Bij normale slijtage
  • Bij beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing / montage handleiding
  • Wanneer er sprake is van buitenkomend onheil, zoals blikseminslag, stroomuitval, natuurrampen enz.

Wanneer Arti kozijnen niet (tijdig) in de gelegenheid is gesteld voor onderzoek van de klacht en het eventueel herstellen van het gebrek.

Zie onze algemene en aanvullende voorwaarden voor alle informatie over garanties.

Hoewel wij ons uiterste best doen op vlak van kwaliteit, service en prijs, kan het voorkomen dat u een klacht heeft. Deze klacht kunt u dan kenbaar maken via onze Klachtenpagina.