Skip links

Verschillen WordPress, CCV shop & Magento

Wat is WordPress?

WordPress is ooit begonnen als weblog-software. Het programma is  een ontwikkeld door Matthew Mullenweg. WordPress is het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem). Met WordPress kun je vrij makkelijk een website onderhouden. WordPress is tegenwoordig niet alleen een platform voor blogs, maar het wordt ook door grote bedrijven gebruikt om een website te bouwen. WordPress is een Open source systeem waardoor er een groot aantal ontwikkelaars hebben bijgedragen aan de functies en extensies van het platform. WordPress wordt meestal geinstalleerd op een eigen (shared) server. Een van de voordelen hiervan is dat de ontwikkelaar veel controle heeft over het systeem en de achterliggende code. Door de eigen installatie en de vrijheid dient menn met enige regelmaat updates uit te voeren voor wordpress en op de server.

Wat is CCV Shop?

CCV Shop is een online programma waar mee je relatief eenvoudig een webshop kunt beheren. Doordat het systeem als dienst wordt aangeboden is de installatie en de server volledig in beheer van CCV. Dit heeft als gevolg dat alles goed op elkaar is afgestemd en uitbreidingen kunnen met een druk op de knop geinstalleerd worden. Voor het systeem betaal je maandelijks een licentie. Voor dit bedrag wordt het systeem onderhouden en uitgebreid. Tevens heb je toegang tot een professionele helpdesk.

Voor het beheer heb je relatief weinig technische kennis nodig, omdat alles simpel aangeduid is met een duidelijke instructie. Je kan eenvoudig producten en betaalmethodes toevoegen. Ook kun je met CCV je producten eenvoudig beheren. CCV Shop is een Software as a Service (SaaS). Het is dus een software die als online dienst wordt aangeboden. Dat houdt dus in dat een klant de software niet hoeft aan te schaffen, maar hij of zij sluit gewoon een contract  af per maand voor zowel het gebruik van CCV Shop als voor de diverse gekoppelde services en diensten zoals de hosting en de helpdesk.

Wat is Magento?

Magento is momenteel een van de populairste webwinkelsystemen. Magento biedt zijn gebruikers veel flexibiliteit, maar ook controle over het uiterlijk, de inhoud en de functionaliteit van de webshop. Doordat veel mensen Magento gebruiken zijn er veel mogelijkheden voor uitbreidingen op de markt. Magento is hierdoor makkelijk te koppelen aan verschillende betalingssystemen zoals iDeal of Afterpay. De webshops van Magento zijn gepubliceerd onder een open-source. Dat betekent dat er geen licentiekosten zijn en dat ondersteuning en ontwikkelingen gedragen worden door de community.

Verschillen tussen WordPress, CCV Shop en Magento

Aantal voordelen WordPress
– WordPress is heel gebruiksvriendelijk
– Wordt goed getoond op andere apparaten zoals mobiel of tablet
– WordPress biedt heel veel gratis templates (thema’s)
– WordPress is gratis
– WordPress beschikt over heel veel plugins. Met die plugins kun je de functionaliteit van WordPress uitbreiden
– Websites van WordPress scoren goed in de zoekmachines

Nadelen WordPress
– Heel veel mensen gebruiken WordPress, daarom herken je een WordPress website heel snel
– Je hoort regelmatig dat WordPress wordt aangevallen door hackers
– Door het grote aantal plugins kan het moeilijk zijn voor nieuwe gebruikers om de juiste plugins te vinden en te gebruiken

Aantal voordelen CCV Shop
– De koppeling tussen de administratie en de webshop gegevens is goed
– Het is mogelijk om in meerdere talen de webwinkel te zetten – Per maand betalen
– Veilig en gebruiksvriendelijk

Nadelen CCV Shop
–  CCV shop is geen multishop, je kan vastlopen bij het beheer van de voorraad
– Je kan geen samengestelde artikelen toevoegen

Aantal voordelen Magento
– Magento heeft een professionele uitstraling
– Het is mogelijk om klein te beginnen en eenvoudig uitbreiden
– Meerdere webshops op verschillende domeinnamen gekoppeld in één Magento systeem
– Ondersteuning vele talen en valuta
– Magento beschikt over veel promotiemogelijkheden. Denk aan kortingscodes, speciale acties etc.

Nadelen Magento
– Omdat Magento z’n groot aanbod heeft met veel verschillende opties kan het moeilijk zijn voor een beginner alles onder de knie te krijgen
– Het hosten van een Magento webshop is vaak duurder omdat het platform erg zwaar is
– Het kan veel tijd kosten om te programmeren in Magento. Het platform ontwikkelt zich erg snel, daarom kan het prijzig zijn omdat het programmeren zo tijdrovend en intensief is.

Al deze systemen hebben veel dezelfde eigenschappen, maar toch verschillen ze van elkaar. Magento en CCV Shop is beter te gebruiken voor een online webwinkel. In die systemen kun je gemakkelijk je producten beheren en onderhouden. WordPress is meer geschikt voor een echte website of weblog. CCV Shop is heel gebruiksvriendelijk net als WordPress. Zelfs voor een beginner zijn die twee systemen niet heel moeilijk om te leren. Magento daarintegen is al een stukje ingewikkelder.

Mocht je een combinatie willen van een blog en webshop, dan wordt WordPress aangeraden. De webshop kant van WordPress is minder sterk dan dat van CCV & Magento, maar de blog kant is wel veel sterker dan dat in CCV & Magento.